Water voor bewoners

De resultaten worden verwerkt!

IRlabs is druk bezig met het samenstellen van een bijzondere presentatie die te zien zal zijn tijdens 'Nacht van het Water'.

-UPDATE-

De eerste uitgebreide pakketten zijn verwerkt!

De resultaten heel uiteenlopend. Van ontroerend tot informatief en zelfs poëtisch. Stuk voor stuk bijzonder. Enorm bedankt voor jullie inzet en originaliteit! We zijn er blij mee :-).

De laatste pakketten gaan deze week de deur uit. Zodra deze terug zijn kunnen we beginnen met het samenstellen van een heel bijzondere bewonersexpositie die te zien zal zijn tijdens de 'Nacht van het Water'. Komt dat zien!

probes

-UPDATE-

De eerste lading boekjes is binnen!

eerste oogst boekjes

Hartelijk dank voor uw inzet en uw prachtige verhalen en foto’s! We gaan deze week gaan we nog een reminder verspreiden voor de mensen die hun boekjes nog niet ingeleverd hebben. Hoe meer mensen, hoe meer het verzamelde materiaal de verschillende bewoners rondom het park vertegenwoordigt. De deadline wordt verlegd naar 6 juni.

Kunt u uw boekje niet meer vinden? Geen probleem, stuur een mailtje naar commissie [at] vanhetpark [dot] nl en u krijgt een nieuwe in de bus. U kunt ons ook altijd een mailtje sturen als u nog vragen heeft.

Rond 18 juni krijgen 10 bewoners het uitgebreide onderzoekspakket over water thuis. Dit wordt echt interessant, want met behulp van dit pakket (met een camera en allerlei opdrachtjes) komen mensen veel te weten over zichzelf en de rol van water in hun leven.

Enkelen hebben al aangegeven dat ze graag mee willen doen. Wij zullen willekeurig een 10 tal bewoners selecteren. Binnenkort nemen we contact op met de geselecteerde plantagebewoners om een afspraak te maken om het probe-pakket bij hun langs te brengen (rond 18 juni).

Er gebeurt nog veel meer!

Op 6 juni is er een barbecue waarvoor sommigen van jullie zich vast al hebben ingeschreven. Tijdens deze barbecue zijn wij ook aanwezig en zullen verder met plantagebewoners in gesprek gaan over ideeën voor een nieuw waterding in het park.

Wij zorgen voor een placemat die mensen kunnen gebruiken om tijdens het eten uw ideeën en gedachten op te schrijven en te tekenen. Alles mag, niets is gek goed of fout. Het mag een ding zijn, een verhaal, een abstracte beschrijving, een apparaat, een stadspark ding etc. Ook deze placemats gaan we projecteren tijdens het festival.

Iedereen is van harte welkom om hier aan mee te doen.

In juni (datum volgt nog) organiseren we ook een watergevecht in het park met de bewoners! U hoeft zich niet in te schrijven, neem een emmer, water pistool, PET-fles of iets anders mee en vergeet uw zwembroek, zwempak of regenjas niet. Duik met ons in een watergevecht!

Op 11 septeber volgt de grote finale, het lichtkunstfestival!

-UPDATE-

Als onderdeel van de Nacht van het water op 11 september, gaan de bewoners zelf aan de slag over met de rol van water in hun dagelijkse leven. Dit zal in mei/juni plaatsvinden.

Ik ben Froukje Sleeswijk Visser en ben door stichting van het park gevraagd dit project te organiseren. Ik ken het park erg goed, omdat ik zelf om de hoek ben opgegroeid en vaak in het park kwam. Ik woon tegenwoordig in Rotterdam. Ik vind het superleuk om nu met deze bewoners samen te werken. Ik ben industrieel ontwerper en heb me gespecialiseerd in belevingsonderzoek (www.contextqueen.nl).

voorbeeld van een onderzoekspakketIn dit project gaan we de beleving van water van een aantal individuele bewoners rondom het park in kaart brengen. Buurtbewoners krijgen een creatief onderzoekspakket mee naar huis waarmee ze hun eigen dagelijks leven gaan documenteren in relatie tot water. Denk aan dagboekjes, tekeningen, gedichten, fotocamera’s om eigen belevingen en rituelen rondom water op een creatieve en visuele manier vast te leggen. Het onderzoekspakket zal uit allerlei open opdrachten bestaan over de rol van het water in uw buurt, in uw park, en bij uw thuis. De bedoeling is zo authentieke en persoonlijke beelden te verzamelen wat enerzijds op de festival nacht vertoont zal worden en anderzijds de discussie ontlokt over een gezamenlijk nieuw water-ding in het park. Zo hebben de bewoners zelf een grote rol in wat er in hun park gebeurt.

Begin mei krijgt u meer informatie over dit project, maar als u al eerdere vragen en/of ideeen heeft, kunt u mailen naar bewoners [at] vanhetpark [dot] nl. Ik hoor graag bij de opzet van dit project uw ideeen en eigen inbreng want dit is een project wat met en door de bewoners zelf zal plaatsvinden,

Tot in het park!

Froukje Sleeswijk Visser

ps: Hieronder staat een link naar een pdf van het boekje dat we huis aan huis hebben uitgedeeld. Heeft u een huisgenoot die ook graag meedoet? Geen probleem! Print de pdf (2-zijdig), vouw het boekje en vul 'm in.

BijlageGrootte
Bewoners Boekje754.56 KB